karrieremuligheter

Karrieremuligheter i Aider

Ser du frem til en lysende fremtid innen økonomifaget? Da vet du sikkert at det gjelder å skaffe seg et best mulig grunnlag helt fra start. Her forteller vi deg hvorfor regnskap generelt – og Aider spesielt – er et smart sted å begynne karrieren.

aider hånd

Fyll ut skjema nederst på siden!

Veien mot drømmejobben kan være lang og snirklete. Og nesten alltid er den uforutsigbar. Men det som er ganske sikkert, er at jo mer lærdom du tar til deg, jo bedre rustet er du for å ta neste steg på ferden. 

– I starten av karrieren handler det mye om bredde, og da finner du ikke noe bedre sted enn regnskapsbransjen. Den gir deg et knallbra utgangspunkt, fordi du lærer praktisk økonomi og økonomistyring. Det er basisen i nesten alt, uansett hvilken retning du tar senere, sier Lars Bratberg, partner i Aider.

aider karrieremuligheter

De kuleste arbeidsoppgavene

Lars erindrer at da han selv startet som revisor, måtte han lære seg disse tingene allikevel. Derfor mener han alle revisorer burde begynt her.

– Å kunne regnskap er noe du har nytte av resten av livet. Det gjelder også om du i utgangspunktet tenker å bli revisor. Ja, og kanskje finner du ut at dette passet deg ganske bra, sier han.

Ikke at det er noe galt i å jobbe som revisor. Lars, som er erfaren i begge rollene, understreker heller at det er to ganske ulike jobber:

– Revisoren er kontrolløren utenfra, det er ikke vi. Og siden vi ikke har den kontrollrollen, får vi også en helt annen dialog. Vi er tettere på kundens kjerneprosesser, og går ofte inn som selskapets økonomifunksjon. Det er for det første uvurderlig erfaring, men også arbeidsoppgaver det er lett å forelske seg i.

Kontinuerlig utvikling

Kanskje finner du ut at det er kommunikasjon du er virkelig god på. Eller å komme opp med systemtekniske løsninger. Uansett: Regnskapsfaget gir deg allsidig trening i hands-on økonomistyring – noe ditt fremtidige selv vil være takknemlig for. Men hvorfor Aider?

– Det som skiller oss fra de andre, er at vi bygger et kompetansehus. Det innebærer blant annet at vi satser hardt på ikke bare å tiltrekke oss de flinkeste, men å utvikle dem. Helt nylig ansatte vi 18 skarpe hoder rett fra skolebenken, og de skal aldri føle at de stagnerer, sier Lars.

For selv om alle starter med å lære grunnleggende regnskap, blir oppgavene raskt mer utfordrende. På denne måten kan både firma og folk vokse:

– Etter hvert som våre nyansatte blir flinkere, kan de erfarne slippe fra seg mer komplekse oppgaver og selv prioritere utviklende prosjekter. På den måten oppnår vi kontinuerlig vekst. Vi tror at når seniorene er opptatt av å bygge opp folka under seg, utvikler alle seg.

Finn din nisje

I Aider er vi også opptatt av at du skal finne din nisje. Ja, den praktiske økonomistyringen du lærer her, er verdt mange år på skolebenken. Men du gis også rom til å spesialisere deg. Hvis du har funnet ut hva du vil og har talent for, kan spesialisering være snarveien til drømmejobben.

– Målet vårt som kompetansehus er jo å bli en one-stop-shop for alle små- og mellomstore bedrifter. Akkurat nå bygger vi opp team på rådgivingstjenester, HR-tjenester, verdsettelser, transaksjonsstøtte og mye, mye mer. Etter hvert som du blir varm i trøya hos oss, kan du derfor spesialisere deg og likevel ha nok å gjøre.

Er du ambisiøs nok, er det også gode muligheter for å stige i gradene internt. 

– Her skal du utfordres på en måte som gjør at du hele tiden løfter deg. Og gjør du det bra, kan du rykke oppover og få kundeansvar, kanskje totalansvar for en hel portefølje eller bransjesatsing. Du kommer inn som rådgiver, men så er det mulig for alle å gå hele veien til partner, sier Lars.

– Og vi kommer til å hjelpe deg med få det til.

Vil du bli en del av Aider? La oss ta en kaffeprat.

Fyll inn din informasjon i skjemaet, så tar vi kontakt dersom du er en aktuell kandidat.