AiderAider

Aider på Hamar styrker laget med ny sammenslåing

Aiders nye regnskapskontor på Hamar hadde knapt rukket å komme i gang med onboarding og oppstart. Så var det dags for nok en sammenslåing. – Vi kunne ikke la denne muligheten gå fra oss, forteller Morten Alver, partner i Aider.

Alver og kontorleder Jarle Holtet var ikke på leting denne gangen. Planen var at det nye kontoret skulle vokse organisk, og siden de ansatte ikke engang hadde rukket å bli husvarme under Aider-skiltet, hadde de nok å stri med.

– Men så tok Helge kontakt med oss. Jeg var i utgangspunktet forberedt på å si «beklager, vi har hendene fulle», men sånn ville det seg altså ikke. Allerede på vei ut til bilen skjønte både Jarle og jeg at her var det noe.

TA KONTAKT

Morten Alver

Regionsleder • Innlandet

90 65 25 70

Jarle Holtet

Kontorleder • Hamar

90 20 00 30

– Et skikkelig driv

Det er Helge Bergo han snakker om, daglig leder i Hamar Økonomitjenester – et Hamar-basert regnskapskontor med fire ansatte. Fire ansatte som nå blir en del av Aider-familien.

– Vi har hatt 11 gode år, men vi så også at vi trengte å fornye oss. Den som ikke gjør det, dør ut. Noen av utfordringene vi hadde på systemsiden, krevde alternative løsninger, og en av de løsningene var sammenslåing. Aider har akkurat den fremoverlente holdningen både vi og kundene ser etter, så det var den åpenbare aktøren å ta kontakt med, forteller Bergo.

Og at Bergo tok kontakt, er Alver glad for. Noen folks mindset er det verdt å sette andre ting litt på pause for.

– Deres kontor har nok drevet mer tradisjonelt enn oss, men jeg merket samtidig mange likhetstrekk. Aller viktigst var det at de hadde et skikkelig driv. Helge var rett og slett gira på å gi ordentlig gass sammen med oss, og det liker vi, forteller Alver.

– Helt annen rigg for vekst

Også timingen var i grunnen god. Nå er planen at Helge og kollegaene flytter rett inn i en nyoppusset fløy og blir med på den felles Aider-onboardingen. Det gleder kontorleder Jarle Holtet seg til:

– Det blir en god synergi ut av dette. Det blir det for øvrig på flere måter, for både Helge og vi har store nettverk her på Hamar, men vi har ikke det samme nettverket. Nå kan vi trekke veksler på hverandres kompetanse og levere enda bedre til alle våre mange kunder, sier Holtet.

Holtet synes også det er spesielt hyggelig at flere av de nye kollegaene er autoriserte regnskapsførere.

– Miksen av kompetanse på kontoret til Helge var noe av det vi syntes var interessant. Det er alltid bra å bli flere autoriserte. Og mer generelt er dette antall ansatte rett og slett en helt annen rigg å skape vekst fra, også med tanke på å være en attraktiv arbeidsplass for de flinkeste folka, sier Holtet.

 

Ambisjon om flere kontorer

For den opprinnelige planen om organisk vekst er definitivt ikke skrinlagt. Tvert imot: Med Bergo & co på laget skal det gå enda fortere.

– Å få det solide fotfestet rundt Mjøsa har vært planen fra dag én. Det kommer seg allerede, og her på Hamar har vi allerede kapasitet til å rekruttere 7–8 stykker til. Men vi stopper ikke der, sier Holtet og avslutter:

– Jeg tror fort vi kan åpne kontorer både to og tre andre steder i løpet av de neste tre–fire årene.