AiderAider

Havtal blir en del av Aider

Vestlandsbaserte Havtal har hatt en kraftig vekst siden oppstarten i 2017. Nå tar de med seg tre kontorer og 19 ansatte inn i kompetansehuset Aider. – Vi skal fortsette å vokse og skape moderne, attraktive arbeidsplasser i regionen, sier Tor Einar Erikstad, partner og daglig leder i Havtal.

Regnskap er kjernen i Havtals virksomhet, men de er langt fra noe tradisjonelt regnskapsbyrå. Akkurat som selskapet de nå er blitt en del av, bruker de regnskapet som utgangspunkt for økonomistyring- og rådgiving.

– Det foregår lite punching av tall på våre kontorer. Vi gjør de vanlige regnskapsoppgavene også, men vårt viktigste produkt er alt rundt. På bakgrunn av regnskapet gir vi økonomiske råd til kystnære næringer og andre bedrifter i regionen, forklarer Erikstad.

 

– Det soleklare førstevalget 

Havtal ble gasellebedrift i 2021 og har i dag kontorer på Mongstad, Askvoll og Solund. Erikstad erkjenner at de begynte å føle på voksesmerter.

– Når du blir rundt 20 ansatte, krever det en annen form for administrasjon enn vi har i dag. Frem til nå har vi vært en slank bedrift, men nå merker vi at vi trenger en annen rigg for å sikre kvalitet og rekruttering. I alle fall siden vi har et klart mål om å fortsette å vokse.

I søket etter samarbeidspartnere var det ett navn som tronet øverst på blokka til Erikstad og medgründer Bjørn Klausen.

– Vi har kjent til Aider siden starten, og budskapene deres har alltid resonnert med oss. Vi har lik filosofi og tilnærming til bransjen, begge har et eget tech-miljø og er i hurtig vekst. De har vært det soleklare førstevalget, sier gründerne samstemt.

 

TA KONTAKT

Elisabeth Eide

Partner, Aider

En lokal støttespiller

Som del av et kompetansehus med over 800 ansatte kan Havtal nå tilby både flere og bedre tjenester til sine mange kunder på Vestlandet.

– Én ting er at vi får den administrative støtten vi trenger, men vi får også tilgang på et stort fagmiljø. Ved å trekke veksler på Aiders ressurser på alt fra HR til teknologi kan vi skape enda mer verdi for kundene våre. At vi har kapasitet i bakhånd, lar oss også være enda tettere på, for eksempel ved at vi kan tilby utleie, sier Erikstad og legger til:

– Utover det skal ikke kundene våre merke noen stor forskjell. De får den samme gode servicen og de samme folka å forholde seg til. 

I kjernen av Havtals prosjekt ligger en kjærlighet for regionen. For både Erikstad og Klausen er det avgjørende å være til stede.

aider regnskapsføreren

– Både vår og Aiders filosofi er jo at etter hvert som regnskap blir mer automatisert, blir folk og relasjoner mer viktig. Derfor er nærhet til kundene viktig for oss, og det vet vi at de også synes. I tillegg ønsker vi å skape enda mer liv i regionen, og vi skal fortsette å være en lokal støttespiller fremover.

Oppdaget på kundejakt

Elisabeth Eide, partner i Aider, forteller at Havtal dukket opp på radaren deres da de var på kundejakt i området. 

– Vi så rett og slett at mange av de bedriftene vi kunne tenke oss å ha som kunde, hadde Havtal som regnskapsfører. Etter hvert ble det bare mer åpenbart at dette var svært dyktige folk, som i tillegg lignet ganske mye på oss selv. Jo mer vi snakket sammen, jo flere bokset haket de av på, forteller Eide.

Hun stiller seg også bak Havtal-gründernes mantra om å være lokalt forankret. Et relasjonsbasert yrke, kaller hun det.

– Aider har allerede kontorer i blant annet Ålesund og Bergen, og vi er alltid stolte av å kunne være til stede mellom de større byene. Både Mongstad, Solund og Askvoll er dessuten steder hvor det skjer mye, og det er en utvikling vi skal være med på, sier Eide og avslutter:

– Og når vi skal få til ting i skjæringspunktet teknologi og økonomi, er det godt å ha Havtal med på laget. – Nå kan vi tilby begge deler.