AiderAider

iTide økonomi blir en del av Aider: – Et perfekt utgangspunkt for vår nordnorske satsing

Regnskapsbyrået iTide økonomi huser nær 30 ansatte på tvers av fire kontorer i Troms. Nå blir de alle en del av Aider. – Å komme inn i dette kompetansehuset vil være utrolig verdifullt for kundene våre, sier Åse L. Jakobsen, daglig leder i iTide økonomi.

Selskapet, som Jakobsen selv startet, har røtter helt tilbake til slutten av 90-tallet. Siden den gang har de vokst jevnt og trutt, både organisk og gjennom fusjoner – senest ved en sammenslåing med OK Bedriftsconsult AS i 2022

 

Etter denne fusjonen har Jakobsen og OK-gründer Odd Kristian Kristiansen samarbeidet om lederrollen. Men før Aider banket på døren, hadde de aldeles ingen planer om å selge. 

 

– Tvert imot. Vi i styret var ganske bestemt på at vi ikke ville bli en del av et større byrå, men Aider var helt annerledes enn alternativene, forteller de samstemt.

En tydelig nordnorsk aktør

Den første samtalen takket hun ja til mest fordi hun liker folk. Den praten skulle få en annen karakter enn hun ventet, og det tok ikke lang tid før hun skjønte at de to selskapene hadde mye til felles – både verdi- og forretningsmessig. 

 

– Det var en øyeåpner å høre hvordan de hadde bygget opp Aider fra bunn av. De var jo akkurat som oss! Da skjønte vi at vi gjerne kunne bli aidere, vi også.  

 

Ikke minst kunne Aider tilby – ja, faktisk oppfordret de til – fortsatt lokal forankring og selvstyre. Det var avgjørende for Jakobsen og Kristiansen.

 

– Vi sitter tett på kundene våre, og de setter pris på at vi er en tydelig nordnorsk aktør. Det skal vi fortsette å være. Og som første kontor i Troms skal vi ta en sentral posisjon i Aiders nordnorske satsing, sier de.

Bedre leveranser

Gründerne ser mange fordeler ved at de nå blir en del av kompetansehuset Aider. Det viktigste er at kundene deres får enda bedre tilgang på flere tjenester.

 

– Mange selskaper kommer til å outsource økonomiavdelingene sine fremover, og vi skal være en viktig partner for dem. Med Aiders fagmiljø i ryggen kan vi gjøre terskelen enda lavere og leveransene enda bedre for dem som ønsker å leie inn økonomifunksjonen. 

 

Christian Langseth, regionsleder Midt-Nord i Aider, er storfornøyd med å få Jakobsen og medarbeiderne hennes med på laget.

 

– Denne dyktige gjengen har stått øverst på ønskelisten vår helt siden vi begynte å sondere terrenget. Nå får kundene deres tilgang på enda mer kompetanse og kapasitet, samtidig som de kjente, flinke rådgiverne de allerede har et forhold til, fremdeles vil være kontaktpunktet.

 Flinkeste i området

Frem til nå har Aider hatt liten representasjon i den nordligste delen av landet, men ifølge Langseth kommer dette til å endre seg betydelig i tiden som kommer.

 

– Dette er et utrolig spennende marked, med mye næringsliv, flinke folk og mange muligheter. Særlig Tromsø har vært et sted vi ønsker å etablere oss, og nå får vi med oss de flinkeste folka i hele området. I tillegg får vi ikke bare tilstedeværelse i Tromsø, men også på Skjervøy, Sørkjosen og Lødingen, sier han.

 

Det kaller Langseth et perfekt utgangspunkt for Aiders nordnorske satsing. Særlig vektlegger han at den drives frem av et ekte lokalt engasjement:

– Vi ser etter folk som virkelig brenner for regionen sin, og det gjør Jakobsen og kollegaene hennes. De ønsker genuint å skape verdier, arbeidsplasser og å utvikle sine ansatte. Det gleder vi oss til å hjelpe dem med.

Ønsker du en prat med oss, ta gjerne kontakt! 

 

aider regnskapsføreren