AiderAider

Fossli Maskin gikk fra perm til PowerOffice: – Vi har en helt annen oversikt nå

Postering av enkeltfakturaer, bilag i permer og manuelle betalinger i nettbanken. Å bytte til et heldigitalt system skulle markere et før og etter for entreprenøren fra Hommelvik. – Nå kan vi bruke tallene til å faktisk styre forretningsdriften, sier Martin Sommervold, administrativ leder i Fossli Maskin.

– Vi ble store og måtte effektivisere

Det trønderske selskapet har jobbet med grunn- og utomhusarbeid i 15 år, med røtter helt tilbake til 80- tallet. Men etter hvert som de ble større, merket de at økonomifunksjonen også ble det.

– Vi vokste rett og slett ut av rutinene våre. Vi kunne ikke lenger sitte og postere eller remittere én faktura om gangen. I dag får vi 150 innkommende fakturaer
i uka. Da trenger du et system som kan effektivisere denne prosessen, sier Sommervold.

TA KONTAKT

Maren Bye

Kontorleder • Stjørdal

99 77 09 79

Kontroll og oversikt

Løsningen var det selskapets ferske regnskapspartner Aider, den gang Abra, som kom med. På kort tid skulle de bytte ut papir og perm med en skybasert løsning.

– Vi hadde jo ikke noe regnskapsprogram i forkant av nettbanken, så Aider foreslo at vi kunne ta i bruk PowerOffice Go. Det var i grunnen veldig enkelt å komme i gang med, sier han.

Det nye systemet skulle bli som natt og dag for entreprenøren. Nå var det slutt på å bruke tid og ressurser på manuell «punching» av oppgaver som kunne automatiseres.

– Det er enormt effektiviserende med et skreddersydd system som kan snakke direkte med banken. Men enda viktigere enn tidsbesparelsene er oversikten vi har fått. Nå har vi til enhver tid kontroll på for eksempel kunde- reskontro og fordringer.

Styrer etter tallene

Oppdaterte tall og full oversikt gjør også at Fossli Maskin kan ta bedre beslutninger. For dem er regnskapssystemet like mye er verktøy for prosjekt- og virksomhetsstyring.

– Vi bruker tallene aktivt til å se inn i hvert enkelt prosjekt. Hvordan er likviditeten og lønnsomheten? Med bedre data kan vi gjøre bedre analyser over både tids- og material- bruk. Ved å periodisere prosjektregnskapene månedlig får vi full kontroll på regnskapet, forklarer Sommervold.

I denne perioden vokste Fossli Maskin raskt. Så raskt at de ikke lenger prioriterer å ta regnskapsoppgavene selv.

– Med denne veksten prioriterte vi heller å bruke egne ressurser til oppfølging ute «i felten». En fornuftig løsning ble derfor at Aider i Stjørdal bistår oss i den daglige regn- skapsoppfølgingen. I dag har vi en rådgiver sittende hos oss én dag i uka, og det fungerer veldig bra, sier Sommervold og avslutter:

– Lokal forankring og menneskelige relasjoner er viktig for oss. Med Aider har vi en person vi stoler på, og som vi har god kjemi med.

Skal vi ta en prat om hvordan vi kan jobbe sammen? Ta kontakt med oss i Aider på Stjørdal