AiderAider

En julegave fra Aider

Vi har flere juletradisjoner her i Aider. Den vi synes er aller finest, er å hjelpe noen som trenger det. I år, som i fjor støtter vi Blå Kors – og vi oppfordrer alle til å gjøre det samme!

Et lyspunkt i en mørk tid

For de fleste av oss er jula ei fin tid. Et lite lyspunkt i en mørk og kald vinter. For noen er det bare mørkt og kaldt. Lysene ikke stort mer enn en påminnelse om alt de ikke får være med på. Enten fordi de ikke har råd, eller fordi de ikke har noen å dele det med. Eller begge deler. Dette skal vi i Aider gjøre noe med! Og vi inviterer alle vi møter til å gjøre det samme:

 

Gi julegave du også:
Bruk gavekonto 3201 52 74165 – eller Vipps din gave til 13130!

 

Folk først, alltid!

Da vi tok kontakt med Blå Kors, var tanken å starte en innsamling av julegaver. Beskjeden tilbake var klar: Gaver er vel og bra, men det vi vet hjelper brukerne våre aller best – både i dag og på sikt – er pengestøtte. Penger er lettere å plassere der det kniper mest, og det skaper en større nærhet til brukeren og deres behov.

Så da ble det det. Fra ledelsen har vi allerede gitt et beløp, og mens du leser dette, ruller innsamlingsaksjonen i hele Aider. Givergleden er stor. Når vi sier folk først, mener vi det – også i desember.

Mange ønsker å gjøre en innsats for andre i jula. Samarbeidet med Blå Kors, gjør at vi kan nå mennesker som trenger det. Og nå er det mange som trenger vår hjelp.

TA KONTAKT

Julie Andresen

Senior rådgiver

411 60 944

- Vi opplever økt pågang i alle tilbud. Økte levekostnader er en utfordring som kommer i tillegg. De vi møter har utfordringer i hverdagen fra før av, og økonomisk stress gjør bare alt verre. Kathrine Toppe, markedsrådgiver.

Hvorfor Blå Kors?

Blå Kors jobber med oppvekst, avhengighet og inkludering, og er til stede i hele landet. Det er økt pågang i alle tilbud. På gatenære kafeer, er det kø tidlig. Særlig på kalde vintermorgener.

På Blå Kors barnas stasjon, et tilbud for barnefamilier, er det fullt rundt bordet når det serveres måltider. Flere familier har ikke varme klær til seg selv eller barna, og utstyrsbodene blir flittig brukt. Pepperkakebaking og juleverksted på stasjonene er viktige avbrekk– og for mange en av få muligheter til å gjøre noe hyggelig sammen som familie.

Konsekvensene av utenforskap er store: barn blir holdt hjemme fra skoleaktiviteter, på grunn av manglende utstyr. 1 av 4 barn må takke nei til å delta på sosiale aktiviteter, fordi familien ikke har råd.

Blå Kors gir steder å være, og muligheter til å få det bedre. Et sted å være velkommen, med varme måltider og noen å snakke med. Både fagpersoner og frivillige. De er der for dem som ikke har råd, for dem som ønsker seg et bedre familieliv – og for dem som er helt alene.

Det er det vanskelig å ikke la seg bevege av. Aider skal tross alt være hjelperen. Og en god hjelper strekker ut hånden til dem som trenger det, ikke bare til dem som spør.

-Aider setter folk først, det er helt sikkert! Allerede nå er innsamlingen blant ansatte godt i gang, og ledelsen har økt sitt gavebeløp fra i fjor. Dette er ekte, hjertevarmt engasjement, og kommer til å bety mye for menneskene vi møter i Blå Kors. Tusen takk for alt dere bidrar med! - Kathrine Toppe, markedsrådgiver

Gatenært tiltak

I oslo har Aidere fått bli med på det fantastiske arbeidet BlåKors gjør, via tiltaket gatenært. Hver lørdag i hele desember, er vi med på å gi mat til alle de som trenger det som mest. Et fantastisk tiltak som drives av personer med stort engasjement og varme hjerter! Det er ikke tvil om at dette tiltaket er med på å redde hverdagen til mange mennesker der ute.

- Det var rørende å se takknemligheten i øynene til de jeg var så heldig å møte på det gatenære tiltaket. Og for noen fantastiske mennesker som jobber i Blå Kors, dere inspirerer virkelig! - Julie Andresen, senior rådgiver i Aider.

Til slutt vil vi avslutte med en call to action. Et opprop, om du vil. Hvis du eller din bedrift har rom til å hjelpe, så gjør det. Hver krone til Blå Kors betyr mer og bedre hjelp til dem som trenger det.

Bruk gavekonto 3201 52 74165 – eller Vipps din gave til 13130!