AiderAider

5 grunner til å outsource lønn

Tar du lønnsarbeidet i eget hus? Det kan være en sårbarhet for bedriften. Her får du 5 grunner til hvorfor du bør outsource arbeidet med lønnsutbetaling og innrapportering.

Vurderer du å outsource lønnsarbeidet ditt? Kontakt oss

Utbetaling av lønn er en hygienefaktor for både ansatte og arbeidsgiver: Det skal bare funke. Det gjør det ikke alltid når bedrifter velger å gjøre jobben selv. 

– Og som regel er det ikke spesielt kostnadseffektivt heller, sier Patricia Olsson, seniorrådgiver og partner i Aider.

Nærbilde av kvinne som snakker med mann

5 grunner til å outsource

I det daglige bistår Aider både store og små selskaper i driftsspørsmål. Her oppsummerer Olsson 5 grunner til hvorfor du bør outsource lønnsproduksjonen din til en profesjonell partner:

 1. Rett lønn til rett tid
  Hvis de ansatte får feil lønn, eller får den til feil tid, er det en støykilde. Det er sånt en leder skal slippe å måtte tenke på. En god regnskapsfører vil gi deg lønnsslipp på mail fullintegrert med automatiske betalinger.
 2. Bedre oversikt – alltid ajour
  Reiseregninger er noe herk for de fleste. Men med smarte regnskapssystemer kan du enkelt registrere utlegg via mobilen din. Da får du full oversikt, og du vil alltid være ajour med utbetalinger til kontoen din.
 3. Ikke kom på kant med myndighetene
  Noen tar seg av all myndighetsrapportering, på korrekt måte og til rett tid. Avanserte regnskapssystemer har integrasjon med Altinn, slik at alt er elektronisk dokumentert og arkivert. Du slipper å tenke på alt dette – det går av seg selv.
 4. Du får tilgang på et kompetansemiljø
  I blant kan det dukke opp spørsmål du trenger svar på. Outsourcer du lønnsarbeidet til et byrå, får du tilgang på fagpersoner som kan hjelpe deg med det. Du kan få statistikker eller rapporter, og trekke på de rette ressursene til problemstillingen din. I tillegg blir du mindre sårbar ved fravær eller oppsigelse.
 5. Det er kostnadseffektivt
  For en tjeneste som dette betaler du kun for det du bruker og trenger. Utbetaling av lønn er sjeldent et helt årsverk, og personer med lønn i egen organisasjon har en langt høyere kostnad. Her får du en redusert kostnad, med større sikkerhet og kompetanse inkludert i prisen.

Finn riktig partner

Vurderer du å outsource lønnsproduksjonen, er det flere dyktige tilbydere å velge mellom. Olssons råd er å finne noen du stoler på.

– Det bør være noen som kan fungere som en partner. Se etter bred kompetanse og om de også kan hjelpe deg med andre ting. Skybaserte systemer er et must. Da har du alltid oversikt, og du kan bruke mobiltelefonen til å føre timer og fravær rett inn i systemet når du er på farten. Det sparer deg for ytterligere tid og kostnader, avslutter Olsson.