AiderAider

Aider blir ny økonomipartner for Lyn

Kompetansehuset Aider går inn som partner for Lyn og blir klubbens totalleverandør av regnskapstjenester. – Vi er helt avhengige av partnere med høy økonomiforståelse, og Aider var en perfekt match for oss, sier Bjørn Gohn Jønsberg, daglig leder i Lyn 1896 FK.

Når Lyns herre- og kvinnelag sparker i gang årets sesong, blir det med Aider-logoen på shortsen. Men de hvite bokstavene blir ikke bare et symbol på sponsorinntekter: Som samarbeidspartner skal Aider hjelpe Oslo-klubben med regnskap og økonomi – i både bredde- og toppfotballen.

 

– Akkurat som Aider er vi i rask vekst og på vei oppover samlet som klubb. Da er det viktig å ha orden i sysakene. Som fotballklubb er det ikke bare-bare å få endene til å møtes, men nå har vi en solid økonomipartner å lene oss på, sier Jønsberg.

 

Mye til felles

Fra før er Aider regnskapsfører for både Odd og Sandefjord Fotball, og Jønsberg forteller at den erfaringen var et viktig lodd på vektskålen.

 

– Nå er vi en del av norsk toppfotball, og med det kommer flere krav også utover vanlig regnskapsførsel. Da ligger det en trygghet i å ha en partner som har erfaring med akkurat det. I tillegg kan et kompetansehus som Aider hjelpe oss med prognoser, analyser og effektivisering av drift, sier han.

 

Lyn på sin side vil profilere Aider i egne kanaler, i tillegg til at kompetansehuset får tilgang på fotballklubbens partnernettverk. Jønsbergs mål er at de to organisasjonene nå skal vokse sammen.

 

– Vi er begge utfordrere på vei opp og frem i henholdsvis norsk fotball og norsk næringsliv. Menneskene i Aider er fremoverlente og gira på å finne nye løsninger, akkurat som vi er. Vi har rett og slett mye til felles, og nå skal vi bruke tiden på å bygge hverandre enda bedre, sier Jønsberg.

TA KONTAKT

Geir Finholdt

Partner

91 89 84 61

Jobber godt med folka sine

Også Aider-partner Geir Finholdt, som har sittet tett på prosessen med fotballklubben, er oppglødd over de mange fellestrekkene.

 

– Vi merket tidlig at det var en kjemi her. Lyn har en energi og begeistring som minner om oss selv. I tillegg har de kommet dit de er ved å jobbe godt med folka sine. Jeg er superhappy for at vi nå har inngått et partnerskap, og vi skal hjelpe til så godt vi kan, sier han.

Folk først

Finholdt forteller at han gleder seg til å ta tak i mange av fotballverdenens særegne regnskapsutfordringer, som kjøp og salg av spillere til og fra utlandet, spesielle rapporteringskrav innen idretten og håndtering av skatte- og avgiftsmessige forhold.

 

– I tillegg skal vi ha en ryddig og effektiv regnskapsføring i bredden, hvor vi bidrar til at medlemmenes innbetaling av kontingent og treningsavgift blir forvaltet på en måte som gir valgte ledere et godt beslutningsgrunnlag. Lyn er dessuten en klubb med mange små aksjonærer, og dette må også forvaltes på fornuftig vis, sier han og avslutter:

– Men som alltid skal vi hjelpe hverandre ved å sette folk først.

Ønsker du en prat med Aider, ta kontakt her