AiderAider

Oskar (32) gikk fra BDO til Aider: Utrolig kult å jobbe i en vekstbedrift

I 2019 brøt en liten gruppe ut av BDO for å starte noe helt nytt. Selv om han bare var 5 år inn i karrieren, valgte siviløkonomen Oskar Munthe-Dahl å bli med. – Det er noe med utfordrerrollen som trigger meg, sier han.

Nysgjerrig på dine karrieremuligheter i Aider? Kontakt oss i dag

Han hadde gjort det meste etter boka. Utdannet siviløkonom og en master i international management & strategy. Gikk rett fra skolebenken til BDOs regnskapsavdeling. Men da Aider var i støpeskjeen, så han at det var et vinnerlag i gjære. Dette ville han være med på.

– De ønsket å stå for noe nytt. Allerede i oppstartsfasen så jeg at Aider var fremoverlent og virkelig tok sikte på å endre hele bransjen. Det er klart jeg måtte være med på det. 

Startup-vibe

Det lå en trygghet i vissheten om at det var dyktig gjeng han nå ble med. For Oskar var allikevel skapergleden det aller viktigste.

– Det er noe med å gå fra å jobbe i satte rammer til å være og sette prosessene selv. Her fikk jeg frie tøyler til å utforme både hva jeg jobbet med og hvordan jeg løste kundeoppdrag. Jeg fikk rett og slett være med på å forme selskapet. Det er utrolig kult.

Siden den gang har Aider hatt en voldsom vekst. Men selv om de nå har over 300 ansatte, mener Oskar at de har beholdt gründerspiriten.

– Det er fortsatt en tydelig «startup-vibe» her. Det er en del av kulturen vår. Og når vi vokser i full fart, så åpner det seg også masse muligheter for oss ansatte. Du får i større grad ta ansvar for egen karrierevei, og du blir en del av en dynamisk organisasjon. Det trigger i alle fall meg.

Satser på teamarbeid

I dag er han director i Aider og teamleder for investeringskunder. Her hjelper han selskaper med regnskap- og skattemessige problemstillinger knyttet til plasseringer i aksjer og andre finansielle produkter.

– Det er en rolle jeg har vært med på å forme selv, fordi det var det jeg ønsket å spesialisere meg på. I Aider får du ikke bare lov til å stake ut din egen kurs, du blir oppfordret til det. Har du en interesse, så kan du gå litt dine egne veier dersom du tar ansvar, sier Oskar.

Mye av årsaken til akkurat det er at Aider, som kompetansehus, per definisjon er tverrfaglig. De har kvittet seg med A-til-Å-regnskapsføreren og satset på teamarbeid.

– For meg er det mye bedre å jobbe på den måten. Her utfordrer vi hverandre, og når du jobber i team med flinke folk, strekker du deg alltid litt lenger. Det er undervurdert hvor mye du lærer av dyktige kollegaer.

Motiverende utfordringer

At selskapet jobber tverrfaglig, og at kunden forholder seg til team heller enn enkeltpersoner, skaper også mer motiverende utfordringer.

– Vi har kule, krevende kunder som forventer at vi henger med i tiden. De utfordrer oss og sørger for at vi alltid ligger langt fram i skoa. Og vi stiller jo de samme kravene til oss selv. Faktisk sier vi til kundene våre at vi ikke skal levere den samme tjenesten om 2 år som i dag. 

Og at de har en kulere jobb enn revisorene? Det er ikke Oskar i tvil om.

– Som rådgivere gjør vi mye mer enn å etterprøve gamle transaksjoner. Vi kan gjøre nærmest hva som helst for kunden, det betyr at nesten ingen arbeidsdag er lik.