AiderAider

Innovasjonsrådgivning: Få din idé til markedet med riktig støtte

Hos Aider hjelper vi bedrifter med å forstå hvor de står i utviklingen av innovative ideer eller prosjekter. Enten du akkurat har en idé eller er på vei inn i markedet, gir vår rådgivning innsikt i hvilke verktøy, tilskuddsordninger og støtte du har tilgang til gjennom hele innovasjonsreisen. 

Slik fungerer vår innovasjonsrådgivning: 

1) Finn ut om din idé kan få støtte

Ikke alle ideer er klare for å ta steget inn i markedet eller for å få tilskudd. Vi hjelper deg med å identifisere om din idé er innovativ og kvalifiserer for støtte. Vi vurderer prosjektets og markedets modenhet på to ulike skalaer. Dette vil vise om du har et innovasjonsprosjekt som kan være med i kampen om tilskudd og støtteordninger. 

 

TA KONTAKT

Klas Forfang

Leder innovasjon Aider

97 12 10 17

2) Modenhetsskalaer: Markeds- og teknologireadiness 

Når vi har avklart om du kan være med i kampen, ser vi nærmere på to viktige faktorer: 

  • Technology Readiness Level (TRL): Hvor teknologisk modent er prosjektet ditt? Dette hjelper oss med å finne ut hvilke spesifikke tilskudd du kvalifiserer for. 
  • Business Readiness Level (BRL): Er markedet klart til å ta imot produktet eller tjenesten din? Vi hjelper deg med å forstå markedets modenhet og tilpasse strategier for å sikre en vellykket lansering. 

3) Få riktig tilskudd for fasen du er i

Når vi har kartlagt hvor din bedrift befinner seg i TRL- og BRL-skalaen, hjelper vi deg med å søke på relevante tilskuddsordninger. Enten du er i tidlig utviklingsfase eller nær fullskala lansering, sikrer vi at du søker støtte som passer ditt prosjekt og dets modenhet. 

Ta kontakt for en uforpliktende samtale 

Er du usikker på om din idé kvalifiserer for støtte, eller trenger du hjelp til å navigere i innovasjonslandskapet? Vi står klare til å hjelpe. La oss sammen finne ut hva som er det neste skrittet for din bedrift!

 

Søke tilskudd

Aider veileder deg gjennom hele prosessen for å søke på relevante tilskuddsordninger, enten det gjelder offentlige støtteordninger og private fond. Vår erfaring sikrer at du ikke går glipp av noen muligheter!

Hos Aider hjelper vi deg med å navigere i de mange finansieringsmulighetene som finnes for innovative prosjekter. Vi sørger for at du finner riktig tilskuddsordning basert på ditt prosjekt og hvor du er i utviklingsprosessen. 

De viktigste tilskuddsordningene:

  • SkatteFUNN: Få skattefradrag på opptil 19 % av FoU-kostnader. Tilgjengelig for både små og store bedrifter. 

 

  • Innovasjon Norge: Støtte til tidligfase, vekst, og internasjonalisering, med ordninger som etablerertilskudd og innovasjonskontrakter. 
  • Enova: Finansiering til prosjekter innen energi og bærekraft. 

 

  • Norges forskningsråd: Støtte til forskningsdrevne innovasjonsprosjekter, som BIA og IPN. 

Vi hjelper deg med søknadsprosessen fra start til slutt, slik at du kan fokusere på utviklingen av ditt prosjekt. 

Kontakt oss for å lære mer om hvordan du kan sikre finansiering! 

 

Vil du sjekke om du kvalifiserer til en tilskuddsordning, få en kartlegging av egen bedrift – eller bare lære mer om innovasjon? Ikke nøl med å ta kontakt med oss i Aider Innovasjon!