AiderAider

Aider styrker tjenestetilbudet med Ascender på laget

Executive search-selskapet Ascender har hatt en formidabel vekst siden oppstarten i 2014. Nå blir de en del av et annet selskap i hurtig fremmarsj: kompetansehuset Aider. – For oss er dette et frempek mot en rådgivingssatsing vi kommer til å trykke hardt på fremover, sier Aider-leder Andreas Vik.

Gjenforenes

Aider ble i 2019 gründet i nettopp Ascenders lokaler. Den oppstarten gjorde Ascender-leder Knut Grotli sammen med Andreas Vik, og Grotli har siden den gang vært Aiders styreleder. Etter fem år med sterk vekst på hver sin kant gjenforenes de to selskapene. 

 

– Nå er ringen sluttet, og det er vel litt følelsesmessig for både Knut og meg. Men for Aider betyr dette først og fremst at rådgivingssatsingen vår får en enorm boost. Vi skal redefinere regnskapsbransjen, og vi tror at bransjen holdes relevant gjennom å gi gode råd. Med Ascender på laget blir vi bedre rigget for akkurat det.

TA KONTAKT

Andreas Vik

Leder i Aider

91 78 65 25 LinkedIn

Større verktøykasse

Vik forteller at det ligger noen helt unike synergier i et samarbeid mellom Aider og et konsulentselskap som driver med rekruttering og management-for-hire.

 

– Nå kan vi hjelpe kundene våre på en ny måte med å bygge den riktige økonomifunksjonen. Vi kan levere effektive regnskapstjenester og systemer, samtidig som vi kan hjelpe til med å hente folkene kundene trenger i egen organisasjon. Hvis man i tillegg har behov for midlertidige stillinger i en overgangsfase, kan vi stille opp med det også. 

– Kort sagt får vi en langt større verktøykasse, og vi kan følge kunden gjennom en hel endringsprosess på en ny måte, sier Aider-lederen.

Rett tidspunkt

At dette var rett tidspunkt for en sammenslåing, forklarer Vik med at Aider hadde nådd en tilstrekkelig størrelse. 

– Det å bygge en rådgivingssatsing krever at du har en stor nok kundebase til å rekruttere folk med spisskompetanse. Der er vi nå, og fjorårets sammenslåing med Sum markerte den første milepælen. Nå er rådgiving satt i system på en slik måte at vi kan få maksimal verdi ut av å samarbeide med Ascender. Dessuten er vi opptatt av å sette folk først, og nå får vi tilført både lederkraft og salgskraft.

 

Økt kommersialitet

Ascender vil bestå som selskap og beholde merkenavnet. Men selv om de vil fortsette med «business as usual», er leder Knut Grotli sikker på at de vil nyte godt av sammenslåingen.

– Vi kommer ofte inn fra en investeringsside, hvor et finansieringsmiljø eier et selskap som trenger fornyelser. Kanskje skal de bytte ut en CEO eller CFO, eller de trenger midlertidig bistand. Nå har vi Aider i bakhånd, som i en outsourcingsprosess eller utleiesituasjon kan stille med både spisskompetanse og økonomisystemer. Det er svært spennende for oss og for kundene våre.

Han trekker også frem at Aider har andre komplementære kompetanseflater, som bærekraft, styrearbeid, business analytics og HR consulting. Hele dette tjenestespekteret blir nå tilgjengelig for Ascenders kunder.

– Vi skal operere som et selvstendig selskap, men ved å koble selskapene tettere på hverandre kan vi skape mer kraftfulle leveranser. I tillegg får vi en styrket tilstedeværelse i de store byene, og det betyr at vi kan hjelpe lokale kunder på en enda bedre måte. Dette er en sammenslåing som øker kommersialiteten vår på alle måter.