AiderAider

Bromar slår seg sammen med Aider

Når det lokaleide regnskapsbyrået Bromar går inn i kompetansehuset Aider, er det med tydelige ambisjoner for hjembyen Bodø. – Vi satser på Nord-Norge, og det er her vi skal bygge noe stort, sier Glenn Håvar Brottveit, daglig leder i Bromar.

Nøyaktig samme tankesett

Da Brottveit var med på å starte byrået i januar 2022, var han fast bestemt på å utfordre regnskapsbransjens etablerte sannheter. Gjennom en kombinasjon av teknologi og bedriftsrådgiving skulle de gjøre langt mer enn bare å føre regnskap, de skulle være en sparringspartner for kundene sine.

 

– Vi har rukket å få til mye bra på disse snaue to årene. Men etter hvert som vi har blitt kjent med Aider, har vi skjønt at vi deler nøyaktig det samme tankesettet. De er oss, bare at de har kommet lenger i løypa. Da gir det mening at vi slår oss sammen, sier Brottveit

TA KONTAKT

Glenn Håvar Brottveit

Kontorleder • Bodø

40532879

Store vekstambisjoner

I tillegg til delt filosofi var også felles gründerånd viktig for Brottveit. De ønsket ikke å bli slukt.

– Aider, som oss, er et ungt selskap med mye gründerspirit. Det var helt avgjørende for oss å fremdeles kunne fungere som et nyoppstartet selskap, og det får vi i Aider. De vet også at samme modell ikke fungerer overalt, og vi skal fremdeles beholde vår nordnorske sjel, forklarer han.

 

I det ligger også et ønske om å skape arbeidsplasser – og å være til nytte for både lokalsamfunn og bedrifter.

– Dette er en landsdel som kommer til å vokse mye i de kommende årene. Det skal vi være med på, og målet er å gå fra 4 til 10–15 ansatte i løpet av 2024. Som en del av Aider har vi bedre vekstvilkår og kan yte enda bedre tjenester til det lokale næringslivet, sier Brottveit.

Større slagkraft

Christian Langseth, partner i Aider, er storfornøyd med at Brottveit og kollegaene nå blir med på laget.

 

– De tar med seg visjoner, kompetanse og en måte å jobbe på som egentlig er langt større enn et kontor med 3–4 ansatte. Vår strategi har alltid vært å få med oss de flinkeste folka, og dette er noen av de flinkeste. Det kommer til å bli bra trøkk i Bodø og Nord-Norge fremover, det er det ingen tvil om, sier Langseth.

 

For Brottveit betyr sammenslåingen også at de får flere ressurser og større slagkraft. Det de måtte mangle av kapasitet, kan de dekke inn – og gamle ideer kan hentes opp av skuffen.

 

– Vi skal legge foten tilbake på gasspedalen og tråkke hardt. Vi skal tilby nye og flere tjenester innen management for hire, lønn og HR, og vi får økonomiske muskler til å satse på det både vi og Aider vet er viktigst: flinke folk, sier Brottveit og avslutter:

– Nå skal vi ikke bare snakke om å endre regnskapsbransjen, vi skal faktisk gjøre det.