AiderAider

Enklere, smartere og bedre: Aider og Huma inngår strategisk HR-samarbeid

Huma er markedets mest moderne HR-system – og passer både små og store selskaper. Gjennom en ny partneravtale kan Aider nå tilby dette systemet til alle sine kunder. – Vi er pådrivere for alt som forenkler, og Huma gjør HR enklere enn noen gang, sier Line Hobbesland, leder for HR-tjenester i Aider.

I praksis betyr avtalen at Aider nå kan tilby lynrask digitalisering og effektivisering av HR-funksjonen. Skulle en bedrift trenge råd i forbindelse med oppsett, bruk, skalering eller HR-arbeidet sitt, er Aider der for å hjelpe.

– Det er en kjempefordel å ha et HR-system som både er enkelt i bruk og som kan kombineres med kundens foretrukne lønns- og ERP-system. Med Aiders rådgiving i bakhånd blir HR-arbeid håndterlig for hvem som helst, sier Hobbesland.

I gang på ti minutter

Huma er fullt og helt laget for fremtiden og inneholder ingen legacy-teknologi. Fra første kodelinje er systemet bygget for å gi en best mulig brukeropplevelse. Og det merkes.

– Jeg ble nesten forelsket første gang jeg fikk trykke rundt i systemet. Det var så lett å skjønne, og du fikk ganske enkelt lyst til å jobbe med det. De har klart å «gamifye» det på en måte som gjør HR-arbeid tilgjengelig og gøy, sier Hobbesland.

For dem som er bekymret for tidsbruk ved onboarding og implementering, har Hobbesland beroligende ord: Du er oppe og går nærmest umiddelbart. Dessuten er Aider med deg hele veien.

– Dette er et fantastisk lavterskel-system, og det blir enda kraftigere når du kobler det til våre lavterskel-tjenester, som for eksempel HR-sparringspartner. Da trenger du ikke bruke store penger på å leie inn tunge HR-ressurser. Har du spørsmål om HR, enten det gjelder systemet eller ikke, plukker du bare opp telefonen, sier Hobbesland og legger til:

– På samme måte kan du bruke vår HR-skanner for å få en kjapp, matnyttig kartlegging av bedriften din. Da vet du bedre hva du bør prioritere, og slik sett får du enda mer ut av systemet ditt. Trenger organisasjonen din spesielle tilpasninger, eller du er usikker på hvilke moduler du trenger, vet vi råd.

Bruk mindre tid på admin

Du lurer kanskje på hva et HR-system egentlig er? Hva kan Aider og Huma hjelpe deg med – og hvordan sparer det deg tid i hverdagen? Partneransvarlig i Huma HR, Emily Kallhovde, forklarer at det dreier seg om å strømlinjeforme og effektivisere det manuelle arbeidet.

regnskapsfører

– Folk har for lengst skjønt at det lønner seg å digitalisere regnskap og lønn, mens bare 21 prosent av norsk SMB har digitalisert HR. Men de samme prinsippene gjelder her. Mange bruker mye tid på lønnsnære oppgaver som personaldata og fravær, mens med Huma går dette enklere og mer effektivt, sier hun og legger til: – Vi liker å si at systemet lar deg bruke mindre tid på admin og mer på folka dine, som tross alt er selskapets viktigste ressurs.

Hun trekker frem at systemet er bygget for lokale forhold – altså at det til enhver tid inneholder oppdaterte arbeidsavtalemaler og personalhåndbøker basert på gjeldende lovverk, i tillegg til maler for medarbeidersamtaler og onboarding.

Med smarte integrasjoner mot «alle» andre vanlige business-systemer, som for eksempel lønnssystemer, blir korrekt data alltid synkronisert.

– Det sparer deg masse tid, samtidig som det reduserer risikoen for manuelle feil. Og dette er ikke noe du trenger å investere mye tid i for å spare litt. Huma er et system du kan ha med deg helt fra starten, når du bare trenger «the basics», og så kan du vokse i det over tid. Trenger du flere funksjoner, som kompetanse, HMS og avvik, medarbeidersamtaler eller onboarding, legger du dem bare til, sier Kallhovde.

Løfter totalleveransen

Kallhovde har også stor tro på partneravtalen, og peker på at Aider som kompetansehus kan tilby unik merverdi til små og mellomstore bedrifter.

– Aider er jo så mye mer enn bare regnskap, og det passer spesielt godt at de allerede har egne ressurser på både tech og HR. Det er disse ressursene små- og mellomstore bedrifter ofte mangler, og Aider kan nå gå inn som en utvidet del av staben med både tech- og HR-kompetanse.

– Nå skal vi gå opp denne veien sammen, og sammen skal vi forenkle hverdagen til sluttkunden, sier Kallhovde og får støtte fra Hobbesland i Aider:

– Huma har vært en strålende partner gjennom hele prosessen. De er ja-mennesker, kjapt på ballen og finner alltid en løsning. Å ha så flinke folk i ryggen gjør oss bare enda tryggere på at Huma-systemet kommer til å løfte totalleveransen vår.

Ta kontakt med Line hvis du ble nysgjerrig på Huma!

 

aider regnskapsføreren