AiderAider

Girer opp satsingen på Kongsberg

Kongsberg-baserte TM Økonomi og Regnskap AS blir en del av kompetansehuset Aider. Det skjer bare måneder etter at Aider etablerte sitt nye kontor i bergstaden. – Først og fremst er dette en god nyhet for kundene våre, sier Gudrun Moen, daglig leder i TM.

Som så mange andre hadde Moen og kollegaene kjent på voksende utfordringer ved å være et mindre og uavhengig regnskapsbyrå. I en bransje som endrer seg raskere enn noen gang, er det krevende å holde rekrutteringen i takt med ambisjonene.

– Derfor var vi allerede i en prosess hvor vi hadde landet på at vi trenger flere å spille på. Vi hadde møter med flere større aktører, men det var Aider vi helst ville bli en del av, sier Moen.

 

Mer trygghet – flere tjenester

Den viktigste årsaken var at kompetansehuset allerede var i ferd med å etablere seg i bykommunen. Det første møtet mellom TM og Aider skjedde samme dag som de to første aiderne innfant seg i sitt nye Kongsberg-kontor.

 

– Vi merket raskt at Aider er opptatt av den lokale tilknytningen, akkurat som oss. Kundene våre setter pris på at de alltid kan ta en telefon til sin faste kontaktperson, og sånn skal det fortsatt være. Aider forstår viktigheten av å være til stede og å ha et tett forhold til kundene, sier Moen.

 

Hun understreker at kundene neppe vil merke noe til overgangen i det daglige. Men dersom de skulle trenge mer hjelp, har Moen og kollegaene mer å stille opp med.

TA KONTAKT

Patricia Olsson

Regionsleder, Sørøst • Statsautorisert regnskapsfører

95 17 68 60 LinkedIn
hr-rådgivning

– Flere ressurser å spille på skaper en trygghet for både oss og kundene. Dessuten kan vi tilby både større kapasitet og flere tjenester. Skulle de for eksempel ønske å leie oss inn, er vi nå rigget for det. Og ikke minst blir det fint å slippe å si nei til helt nye kunder.

En hub for teknologi og bærekraft

Patricia Olsson, regionleder Sørøst i Aider, ønsker de fire medarbeiderne velkommen i klubben. Hun legger ikke skjul på at Kongsberg har vært på radaren lenge.

– Kongsberg er et sted med mye vekst og trykk. Bare teknologiparken alene er svært interessant. Her møtes bærekraft og teknologi, og sånne steder er det helt naturlig for oss å være. Det er fint å endelig være på plass, først med vår egen etablering og deretter dette oppkjøpet, sier Olsson og legger til:

– Skal vi lykkes, er vi avhengig av den typen lokalkunnskap som Moen og kollegaene hennes har. I Aider tror vi ikke at det finnes én løsning som fungerer overalt.

Aider har allerede rukket å ansette nok en medarbeider til det nye kontoret – og nå skal de lyse ut enda tre stillinger. At de nå har gått fra 2 til 7 lokalt ansatte siden oktober, er ifølge Olsson bare starten på Kongsberg-satsingen. 

– Vi har et mål om å minst doble antall medarbeidere i løpet av det neste året.