AiderAider

-Nå er det vekst som gjelder

Sogndal-baserte Ellingsen Regnskapsservice blir en del av Aider. Dette er den andre sammenslåingen i kommunen på et knapt år. – Nå skal vi sette oss ned og lage en plan for fremtidig vekst. Vi gjør dette fordi vi vil satse, sier Ove Ellingsen, daglig leder i Ellingsen Regnskapsservice.

Rigger oss for fremtiden

Det er over 40 år siden Oves far startet byrået som er blitt et velkjent navn i det sogndalske næringslivet. Nå, etter å ha tangert farens 26 år i lederstolen, tar han med seg bedriften og 8 ansatte inn i Aider. 

 

– Regnskapsbransjen er i endring, og det blir stadig mer utfordrende å være en mindre og uavhengig aktør. Tiden var inne for å rigge oss for fremtiden, sier Ellingsen.

 

En bedre tilbyder

Som del av kompetansehuset Aider kan Ellingsen og kollegaene trekke veksler på kompetanse de ikke nødvendigvis har lokalt. Slik kan de både utvide tjenestetilbudet og redusere nøkkelpersonrisiko.

 

– Vi er langt mindre sårbare nå. Vi får inn kompetanse på blant annet skatt, moms og HR, og med Aider Tech i ryggen kan vi gjøre et løft på systemfronten. Dessuten har vi generelt tro på å være en del av en større organisasjon der vi kan bygge relasjoner på tvers av de lokale kontorene, sier han og legger til:

TA KONTAKT

Martin Loftesnes

Kontorleder Sogndal

91 69 68 42
aider regnskapsføreren

-Med dette blir vi en tryggere og bedre tilbyder av regnskap, rett og slett, sier Ellingsen

Gamle konkurrenter blir kollegaer

Elisabeth Eide, partner og regionleder Vest i Aider, forteller at sammenslåingen er nok et utslag av kompetansehusets vekststrategi: flinke folk og lokal tilstedeværelse.

– Det vi først og fremst ser etter i Aider, er flinke folk, og Ellingsen har både en kompetent stab og en «aidersk» filosofi. Sogndal er dessuten et spennende sted i sterk vekst, og jeg er spent på hva de får til fremover, sier hun.

Bare et år tidligere gikk et annet Sogndal-basert selskap, Loftesnes Rekneskap, inn i Aider-konsernet. Nå skal de tidligere konkurrentene flytte under samme tak.

Et mer robust miljø

– Ove brukte vel meg som en slags kanarifugl i kullgruven, smiler Martin Loftesnes, som nå er glad for å få Ellingsen med på Aider-laget:

 

– Vi har kjent på mange av de samme utfordringene opp gjennom årene, men nå blir vi et større, langt mer robust miljø. Vi får brukt medarbeiderne våre til mer og vi kan skape en bedre dynamikk på kontoret, også når det gjelder rekruttering og oppfølging av nyansatte.

 

Store ambisjoner

Hverken Ellingsen eller Loftesnes legger skjul på at de har store ambisjoner for lokalkontoret.

 

– Nå er det vekst som gjelder, og da må vi være en arbeidsplass som både tiltrekker seg og holder på flinke folk. Det har vi bedre forutsetninger for enn noen gang, og det er masse energi og begeistring som nå ønsker Ellingsen & co velkommen, sier Loftesnes.

I tillegg til de 8 sogndølene har Ellingsen også to ansatte i et datterselskap i vestlandshovedstaden. Disse blir en del av Aider i Bergen.

 

– Dette blir spesielt bra med tanke på rekruttering. I Bergen har vi ikke kunnet konkurrere med de store byråene. Vi har kunnet tilby bredde i oppgavene, men ikke en karrierevei, sier Ellingsen og avslutter: – Nå kan vi tilby begge deler.