AiderAider

Aider åpner kontor i Halden

Aider fortsetter den eksplosive veksten i Østfold og åpner i høst sitt femte kontor på kort tid. – Vi har god fart og utvikling her i regionen, og nå var tiden inne for å komme enda tettere på både folk og lokalt næringsliv i Halden by, sier Robin Olsen, regionleder for Aider i Østfold.

Vi skal ikke lenger tilbake enn til 2022 da Aider åpnet sitt første kontor i Østfold. Knappe to år og tre sammenslåinger senere teller de i dag nærmere 70 ansatte på tvers av kontorer i Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Rakkestad. Men én by har manglet:

 

– Planen har alltid vært at vi skulle ha kontor i Halden, og vi synes det er stas å starte med relativt blanke ark, akkurat slik vi gjorde i Sarpsborg for knappe 2 år siden, sier regionlederen og legger til:

– Denne gang er det riktignok en skikkelig bra og stor Østfold-gjeng med på laget allerede.

Et perfekt tilholdssted

Olsen, som selv er haldenser, har store planer for satsingen i hjembyen. Kanskje er det overambisiøst med en like eksplosiv vekst som i Sarpsborg, men han tør å håpe på et tosifret antall medarbeidere i løpet av et par år.

 

– Hittil har vi rekruttert over 30 personer etter etableringen her i Østfold, og det er bare starten. Vi er alltid på utkikk etter flinke folk, og vi vet at det finnes mange av dem som har en tilknytning til Halden.

 

Kanskje er han partisk, men Olsen mener også grensebyen er et perfekt tilholdssted for et kompetansehus som Aider.

 

– Halden er en by med mye bra folk og spennende bedrifter. Utover et næringsliv med store industritradisjoner, er det blant annet blitt et stort fokus på digitalisering og innovasjon blant næringslivet lokalt, sier han.

Vil holde kompetansen i regionen

Regionlederen peker på at det lokale næringslivet – Aider inkludert – samarbeider med Høgskolen i Østfold på flere områder. Han mener det er viktig at folk og kompetanse, også innen Aiders fagområder, blir værende igjen i fylket.

 

– Ved å etablere oss også i Halden håper vi å fortsette å være en viktig bidragsyter til nettopp dette. I tillegg er det veldig spennende å bli enda mer tilgjengelig for lokalt næringsliv, og vi skal gjøre vårt for å sette enda mer fart på virksomhetene med nøkkelkompetanse og framtidsretta tjenester, sier han og legger til:

 

– Vi tror næringslivet vil sette pris på at de får en partner hvor de kan plukke og mikse mellom alt fra regnskap og lønn til rådgiving, teknologi, bærekraft og HR.

 

En unik mulighet

Tale Vestby, senior manager i Aider – og rekrutteringsansvarlig for Østfold – mener det nå er en unik mulighet som åpner seg for alle med tilhørighet til byen ved Iddefjorden.

 

– Et kompetansehus som Aider er noe annet enn et vanlig regnskapskontor. Når vi i tillegg vokser så fort som vi gjør, skaper det muligheter for hver enkelt medarbeider. Du kan spisse deg i din rolle, finne din plass og forme egen arbeidshverdag. Du kan si at vi tilbyr både gründerspirit og Oslo-muligheter, men innenfor stabile og lokale rammer.

 

Vestby, som holder til i nabokommunen Rakkestad, presiserer at de er på utkikk etter et mangfold av ulike bakgrunner og CV-er.

 

– Enten du kommer rett fra høyskolen eller har mange år på baken, kan vi tilby nasjonale muligheter lokalt. Vi samarbeider på tvers av alle kontor, spesielt her i Østfold, og får stadig flere, større og komplekse kundecase. Fordi vi er et kompetansehus, har vi noe for alle, sier Vestby og avsluter:

 

– Kort sagt: Enten du ønsker å dypdykke i fagaksen, leies ut på spennende uteoppdrag eller nerde med AI og automatisering, er Aider plassen for deg!