AiderAider

Aider vokser i Østfold – bli kjent med folka som får det til!

I 2022 startet Aider med blanke ark i Østfold. To år senere blomstrer regionsatsingen – med tre kontorer og over 50 ansatte. Her kan du møte noen av kompetansehusets mange flotte østfoldinger. Hvorfor lykkes Aider så godt her – og hva er nøkkelen til at medarbeiderne stortrives?

Regionsatsing

– Vi er flere med tilknytning til Østfold som frem til i dag har pendlet inn til Oslo. Nå går vi heller sammen og danner kjernen i vår nye regionsatsing.

 

Det sa regionleder Robin Aleksander Olsen (32) da kontoret i Sarpsborg ble åpnet i 2022. Både han og kollega Jesper Jansen (32) – en hjemflyttet særping – så muligheter for å gi bedrifter i industriregionen Østfold et løft innen økonomi og teknologi. 

 

– Den reisen er godt i gang. Vi har hatt en solid vekst siden vi startet opp, og vi skal fortsette å tiltrekke oss flinke folk og spennende kunder. Det er ikke slik at alle dyktige folk ønsker å bo i Oslo. Vi skal tilby muligheter for de talentene som ønsker å bo andre steder, sier Olsen.

 

Se ledige stillinger i Østfold her. 

TA KONTAKT

Robin Aleksander Olsen

Kontorleder i Sarpsborg og Halden• Regionsleder, Østfold • Statsautorisert regnskapsfører

90 29 97 98 LinkedIn

Folk bryr seg

Knappe to år etter åpningen møter vi Beatrice Simensen (31) på kontoret i Sarpsborg, som nå teller 14 ansatte. Hun hadde jobbet 5 år som revisor i et stort revisjonsselskap da hun tok steget over til kompetansehuset Aider.

– Jeg hadde allerede en trygg jobb, men jeg ble motivert av muligheten til å få være med på å bygge opp noe her i Østfold. Det har gitt meg spennende faglige utfordringer, og jeg har blitt bedre kjent med meg selv, sier hun og legger til:

– Det er alltid fint å komme på jobb om morgenen. Folk bryr seg om hverandre, du får stor grad av tillit fra ledere og folk viser interesse for både faget og for deg.

Unik opplevelse

Med seg på kontoret har hun også fått Marte Svendsen (28) og Frida Alvim (23). Begge kom fra skolebenken og inn i Aider som en del av kull 23. 

– Å jobbe i Aider er en unik opplevelse. Arbeidsmiljøet er både dynamisk og morsomt, og du får en sterk følelse av samhold og støtte fra kollegaene dine. Som nyutdannet har jeg mange spørsmål, men folk stiller alltid opp med et smil om munnen, sier Svendsen og får støtte fra Alvim:

– Jeg føler meg sett her. Først ble opplæringen tilpasset meg og mine behov, og nå får jeg oppgaver som gir best mulig forutsetninger for min personlige utvikling. Og så setter jeg stor pris på å få bo i og jobbe fra Østfold, samtidig som jeg har de samme mulighetene som i en storby.

Åpen kultur

Også i nabobyen Fredrikstad har Aider i dag en solid tilstedeværelse. Etter sammenslåingen med Exakt Regnskap teller kontoret 16 medarbeidere. En av dem er June Julusmoen (44). Hun slutter seg til at Aider-kulturen er åpen, inkluderende og lett å komme inn i. 

 

– Jeg ble med over til Aider i forbindelse med fusjonen i 2023. Her prater alle sammen, uansett hvilken stilling eller rolle man har. Det er lett å spørre hverandre hvis man står fast, og atmosfæren er lett og trivelig.

 

Julusmoen tror også at en viktig del av suksessoppskriften er å gi folk best mulig forutsetninger for personlig vekst.

 

– Det faglige miljøet her er svært bra. I Aider får du muligheter til å utvikle deg i ulike retninger avhengig av hva slags konkrete ønsker du har. I tillegg har vi mange spennende kunder og oppdrag her i Fredrikstad, sier hun.

 

 

Folk som blomstrer

Det tredje Østfold-kontoret finner du i Rakkestad. Her bor og jobber kontorleder Bjørg Dalane (60), som har vært i regnskapsbransjen i snart 30 år. Med seg på laget har hun 22 ansatte, som alle deler hennes lidenskap: å bygge Aider i Østfold.

 

– Det er det å realisere en visjon som driver meg. Og skal du fortsette å utvikle en organisasjon som dette, så må du få folk til å blomstre. Derfor blir du alltid møtt med positivitet her. Balanse mellom jobb og fritid er også viktig, sier Dalane.

 

En av dem som har blomstret i Rakkestad, er Ahmad Mansoor (34). Han har bakgrunn fra økonomi og administrasjon. Noe av det som trakk Mansoor mot Aider, var muligheten for å få prøve seg på helt nye oppgaver.

– Her får vi både tid til å sette oss inn i nye oppgaver og god oppfølging underveis. Jeg hadde et ønske om å lære meg årsoppgjør, og det har jeg fått gjøre her i Rakkestad. Allerede har jeg fått ansvar for å flytte kunder over til et nytt system for akkurat det, sier han. 

Fleksibilitet er nøkkelen

Selv om Mansoor til daglig jobber i Rakkestad, bor han i Vestby – og har derfor enda kortere reisevei til Aider-kontoret i Sarpsborg. Planen er å en dag veksle litt hvor han sitter:

 

– Jeg har muligheten til å både jobbe på andre kontorer i Østfold og å ha hjemmekontor. Den fleksibiliteten setter jeg stor pris på, sier Mansoor.

Det samme gjør Tale Vestby (38), som er senior manager i Aider – og mor til tre.

 

– Et kontor i Rakkestad gjør det mulig for meg å bo i hjembygda Aremark. Å jobbe et sted som setter folk først og som setter fleksibilitet høyt, gjør at en hektisk jobb- og familiehverdag lettere går opp. Og generelt i Aider er det slik at alle styrer sin egen arbeidshverdag. Vi tror på at folk vet best selv hvordan dagen deres bør legges opp.

For Vestby handler den arbeidshverdagen om å bygge trygge og spennende arbeidsplasser i Østfold. 

 

– En attraktiv arbeidsplass starter med dyktige kollegaer, utviklingsmuligheter og spennende kunder. Her i Aider har vi alle tre. Du får balanse mellom jobb og fritid og like gode muligheter til å gjøre karriere som om du bodde i en storby, sier Vestby og avslutter:

– Og på toppen av det får du jo bo i Østfold!