AiderAider

På tide at noen utfordrer de 5 store

Aider og Tet samler kreftene i nytt selskap – og blir et av landets største regnskaps- og rådgivningsmiljøer. – Knut Grotli og jeg startet Aider fordi denne tungrodde bransjen trenger å bli røsket opp i. Nå får vi muskler til å gjøre akkurat det, sier Andreas Vik, som blir leder av selskapet etter sammenslåingen.

Kontakt oss for å høre mer. Kontakt oss

Siden oppstarten i 2019 har stjerneskuddet Aider hatt en enorm organisk vekst, og har gått fra 2 til over 40 ansatte. Veletablerte Tet har også skutt fart de siste årene, og har doblet omsetningen siden 2018. Det var en «match made in heaven», mener Vik.

– Med denne grupperingen skal vi bygge en ny nasjonal markedsaktør innen regnskap og økonomi. Vi skal utfordre de store navnene gjennom fleksibilitet, nytenkning og unge talenter, sier han.

 

Kaster hansken

Nye Aider vil fra oppstarten bestå av over 200 mennesker fordelt på 9 kontorer. Målet er å utvikle en bred tjenesteplattform hvor teknologi er motoren – og de flinkeste folka er ved rattet.

– Slik verden er i dag, er bruk og utnyttelse av teknologi helt avgjørende. Der er Tet allerede sterke. De har blant annet et av landets råeste system- og regnskapsmiljøer på Xledger.

De store revisjonsselskapene sliter ifølge Vik med regulatoriske utfordringer som begrenser hvilke tjenester de kan levere – og hvordan de kan hjelpe kundene.

– Skulle man startet «the big five» i dag, hadde det blitt gjort uten revisjon. Vi på regnskapssiden justerer oss raskere til endringer. Det vi tilbyr, er mer fleksibelt, mer relevant, mer personlig og samtidig mer teknologidrevet.

Talentene fra handelshøyskolene har begynt å få øynene opp for dette. De ser at å starte i et selskap som Aider vil være langt mer utviklende enn å begynne i de mer trauste revisjonsselskapene, avslutter Vik.

– Har snappet de flinkeste

Bjørnar Fjeld, administrerende direktør i Tet, forteller at forhandlingene har foregått siden etter nyttår.

– Dette har ligget i kortene en stund. Vi har fulgt Aider nøye, og deres evne til å tiltrekke seg talenter er helt umatchet i bransjen. De har rett og slett snappet mange dyktige folk vi selv gjerne skulle hatt. Når vi selv har vokst så raskt, og fremdeles trenger folk, supplerer Aider oss godt, sier han.

Til bordet bringer Tet også et unikt kompetansemiljø på ERP-løsninger, med dedikerte systemrådgivere og -utviklere.

– Ny teknologi gir enorme muligheter for automatisering og effektivisering, og de mest innovative aktørene vil kunne redusere kostnadene betraktelig for seg og sine kunder, sier Fjeld, som derfor tror det vil skje store omveltninger i bransjen de neste 5–7 årene:

– Fremtidens regnskapsmarked vil bestå av noen få, helt nye ledere. Vi skal bli en av dem.

Mer om saken i Finansavisen

I dagens Finansavisen (14. mai 2020) kan du lese mer om hvordan vi skal utfordre bransjen og bli en enda bedre partner for kundene våre.

Her kan du lese artikkelen (saken er gjengitt etter samtykke fra Finansavisen)

Nye Aider vil lanseres i september 2020.

Kontakt oss, eller din rådgiver, for å ta en prat.