AiderAider

Skatt & Regnskap AS slår seg sammen med Aider

Det tidligere Hvalstad-baserte Skatt & Regnskap AS blir en del av kompetansehuset Aider. De 17 ansatte flyttet inn i splitter nye lokaler i Asker april 2024, og blir nå kommunens første Aider-kontor. – Nå skal vi fortsette å gi full gass og levere enda bedre tall enn forventet, sier Fredrik Aars-Rynning, gründer og daglig leder i Skatt & Regnskap AS.

Siden han startet selskapet for 12 år siden, har det jevnlig dukket opp friere på døren utenfor regnskapskontoret på Hvalstad. Frem til nå har alle fått nei. 

 

– Vi har ikke vært interessert i å bli kjøpt opp av et konsern som bare gjør det for å øke omsetningen sin. Men for Aider har døra stått på gløtt. De er annerledes. De vil noe med hele bransjen. Og selv om de er blitt store, har de fremdeles tydelig tatt vare på gründerspiriten. Det var avgjørende for oss, sier Aars-Rynning og partner Øyvind Pedersen samstemt.

Vil sitte i førersetet

Også timingen var riktig, kan gründeren fortelle. Selv om Skatt & Regnskap AS hele veien har bokset over sin vektklasse når det kommer til teknologi, erkjenner Aars-Rynning at det stadig er vanskeligere å ligge i front.

 

– Det raser av gårde med tech og AI nå, og vi ønsker mer enn å bare henge på. Vi vil sitte i førersetet, og Aider er blant dem som faktisk påvirker den teknologiske utviklingen i bransjen. Det vil vi være med på.

 

Rekruttering har vært et annet viktig lodd på vektskålen. Når hjertebarnet hans nå blir en del av et rasktvoksende kompetansehus, blir det lettere for Aars-Rynning å rekruttere – og holde på – de flinkeste folka.

 

– Her i Aider kan vi tilby medarbeiderne våre muligheter på en helt annen måte enn tidligere. Er du god på noe, kan du spesialisere deg og finne din plass både innover og oppover i Aider-systemet, sier Aars-Rynning.

Et «all-star»-lag

Inn i Aider tar regnskapskontoret med seg et «all-star»-lag av teamledere, hvor blant annet partner Øyvind Pedersen og Tone Brataas har bidratt til en tredobling i omsetningen siden 2018. 

 

– Vi fikk også på plass teamleder og fagansvarlig Andreas Haugbro og HR-/ lønnsansvarlig Kristina Fjellhaug medio 2023, så nå er det bare å fylle på med sultne, trivelige og ambisiøse regnskapsførere for å møte den økende oppdragsmengden, sier Aars-Rynning og legger til:

 

– Det er på sin plass å takke mange dyktige medarbeidere som over tid virkelig har bidratt til firmaets utvikling.

Skal doble antall ansatte

Nær en tredjedel av kontorets omsetning kommer fra advokatbransjen, og denne bransjekunnskapen skal de nå dyrke videre i Aider.

– Dette er en bransje vi har mye kunnskap om. Vi vet hvordan mange advokatkontorer drives, hva som er vanlige utfordringer og hvordan vi skal gripe an ulike oppdrag. Vi gleder oss til å satse videre på denne bransjen i Aider, sier Aars-Rynning, som selv har vært økonomisjef for et av de store advokatfirmaene.

De ser frem til å kunne ta på seg oppdrag de ikke tidligere har hatt kapasitet til å ta – og til å kunne levere enda flere og bedre tjenester. For i Pedersens og Aars-Rynnings verden, som i Aiders, handler det alltid om dem på andre siden av bordet:

– Vi er til for kundene våre, ikke motsatt. Den innstillingen har bidratt til at vi har såpass mange langvarige og lojale kundeforhold. Nå som vi får større muskler og mer gjennomføringskraft, kan vi i tillegg hjelpe dem med flere og mer omfangsrike prosjekter, sier Aars-Rynning, som også har store ambisjoner for Asker-kontorets vekst:

 

– Det er stas at barnet nå er blitt voksent, men det stopper jo ikke her. Neste mål er en dobling i antall ansatte i løpet av de neste tre årene.

Ønsker du en prat med oss, ta gjerne kontakt! 

 

aider regnskapsføreren