AiderAider

Robin (30) har vært med Aider fra start: – En utrolig reise

Siviløkonom Robin Aleksander Olsen så at utfordreren Aider var i ferd med å gire opp. Den uttalte ambisjonen om å redefinere regnskapsbransjen ville han være med på. – Å begynne her var det riktige valget for meg. Jeg har fått bidra til å forme retningen på et selskap i voldsom vekst, sier han.

Robin har alltid hatt en forkjærlighet for regnskap. Å komme ned i the «nitty-gritty», kaller han det. Men det er først når du kombinerer regnskap og ny teknologi, at det virkelig blir spennende.

– Tech-fokuset trigger meg, fordi det gir helt nye muligheter til å levere en bredere tjeneste. Den tanken om at regnskapsføreren blir automatisert bort, er åpenbart ikke riktig. Det vi derimot har gjort, er å kvitte oss med de kjedelige og unødvendige oppgavene, sier han og utdyper:

– Gjennom teknologi har Aider frigjort kapasitet fra repetitive og standardiserte oppgaver til å kunne bistå med case-tilpassede leveranser. Det gir større merverdi for kundene våre, og større mulighet for ansatte til å jobbe på helt nye måter.

Energi og begeistring

Og det var akkurat denne innfallsvinkelen – folk først, men med teknologi til hjelp – som trakk Robin mot Aider.

– De skjønte tidlig at a-til-å-regnskapsføreren er på vei ut. Du må levere en tjenesteportefølje som kan spesialtilpasses ut fra både bransje og kunde. Når du har så mye og bred kompetanse under ett tak, trenger ikke kunden å dra noe annet sted. Det skaper åpenbare konkurransefortrinn, men også en skikkelig kul arbeidsplass med mange spennende utfordringer og muligheter.

Og joda, at han selv har en gründerspire i magen, påvirket også Robins valg om å bytte beite. Men mye har skjedd siden den gang.

– Det har vært en utrolig reise hittil, og vi har rukket å komme langt på kort tid. Allikevel er det fremdeles en tydelig en startup-vibe her, med masse energi og begeistring. Men så er vi altså i tillegg blitt et stort og robust selskap med store ressurser, sier Olsen.

Gjenforenes med tidligere kollegaer i PwC Accounting

Før jul slapp nyheten om at Aider og Robins tidligere arbeidsplass PwC Accounting slår seg sammen. Nå gleder siviløkonomen seg til å gjenforenes med sine gamle kollegaer.

– Det blir kjempestas å få dem med på laget. Aider skal ha de flinkeste folka, og jeg vet first-hand hvor dyktige våre nye kolleger er. De tar med seg masse kunnskap og erfaring, og vi kommer til å utfylle hverandre helt glimrende. Arbeidsmetodikk og grunnverdiene er de samme, så dette kommer til å gå smertefritt. Aider og PwC Accounting er en kjempematch, rett og slett.

Han sier de kan forberede seg på nye kunder, utviklingsmuligheter og en enda større mulighet til å spisse sin posisjon og ta fatt på nye utfordringer. Når kompetansehuset Aider nå blir over 400 personer, gir det hele selskapet et løft – og skaper flere muligheter internt.

– Det er klart at PwC-navnet rager høyt, men jeg har gått denne ruten selv, og vet hvilken tyngde som finnes i Aider. Her settes folk først, og det gjenspeiles i mulighetene du får til å forme egen hverdag og utvikling. Det er ingen tvil om at så lenge du ønsker å jobbe innen økonomirådgiving, er Aider stedet å være. Vi har hatt en forrykende utvikling, sier han og avslutter:

– Men ambisjonene for fremtiden er enda større. Dette toget stopper ikke.