AiderAider

Stavanger-baserte Sum blir en del av Aider!

Det er 12 år siden regnskap- og rådgivingsselskapet Sum ble startet i en innovasjonspark i Stavanger. Nå blir den rogalandske suksesshistorien en del av det nasjonale kompetansehuset Aider. – Det er ikke mange andre jeg ville solgt «hjertebarnet» til, men nå er jeg stolt, sier Gard Kverneland, hovedaksjonær og aktiv medeier i Sum.

Leverer merverdi

Som «næringslivets fastlege» har Sum hatt en solid vekst de siste årene. Det samme har mange av kundene deres.

– Regnskap har vært grunnplattformen, men selve forretningsideen har vært å levere merverdi på topp. At flere av kundene våre har klart å raskt skalere opp, kan tyde på at vi har skrevet ut de rette reseptene. Og nå blir vi enda bedre, sier Kverneland, som fremdeles skal sitte i styret i det regionale selskapet. Også de andre eierne blir med videre.

TA KONTAKT

Andreas Vik

Leder i Aider

91 78 65 25 LinkedIn

Anders Aasen

IR-kontakt • Partner

48 12 27 22 LinkedIn

To parallelle løp

At de 70 ansatte nå blir en del av det rasktvoksende kompetansehuset Aider, var «meant to be», mener Aider-leder Andreas Vik.

– Dette har vært litt som en ungdomsskoleforelskelse. Vi har vært begeistra, betatt og sett på hverandre i lang tid. Så da først noen turte å «spørre», gikk det veldig raskt. På hver vår kant av landet har vi bygget opp mange av de samme satsingene, tenkt de samme tankene og bygget en veldig lik kultur. Det er nesten komisk hvor parallelt vi har løpt, sier Vik.

Plasseringen av hovedkontoret i Stavanger kunne heller ikke vært bedre, mener Vik. For Aider har Stavanger-regionen vært en av de siste store, blanke flekkene på kartet.

– Nå nærmer vi oss full nasjonal dekning, så dette var en geografisk match på toppen av alt det andre. Fremover skal vi satse tungt her i Rogaland. Vi vil øke rekrutteringstakten, så her har flinke folk som elsker regnskap, gode muligheter til å bli en del av en fantastisk arbeidsplass, sier han og legger til:

– Det samme gjelder regnskapsbyrå fra regionen som ønsker å bli en del av regnskapsbransjens kompetansehus. Veien videre nå vil være å snakke med flere av disse.

Over 600 ansatte

Sum-gründerne Roar Voll og Leonard Chaparian bekrefter at avstandsforelskelsen var gjensidig. Helt siden de for halvannet år siden hørte Vik snakke om å redefinere regnskapsbransjen, visste de at de to selskapene hadde et samkjørt tankesett.

– Vårt mål har alltid vært å være næringslivets «drømmeøkonomiavdeling». Det er ikke en avdeling med 100 bokførere, men en bredde av profiler med ulik spisskompetanse. Det betyr også at du trenger et selskap stort nok til at hver enkelt ansatt virkelig kan utvikle seg. Derfor var det riktig å gå inn i Aider. Visjonen er den samme, men musklene større, sier Voll.

Dette er Aiders største sammenslåing siden oppkjøpet av PwC Accounting i fjor, og med Sum på laget teller kompetansehuset over 600 ansatte.

– Nå som vi er en del av Aider, kan vi med enda større fart og kraft bygge det selskapet vi alltid har drømt om å være, og som næringslivet fortjener, avslutter Voll.